Zoeken op deze pagina kan met    Ctrl  F  type je zoekterm in en druk op  ENTER .

'Menu van de maand' Archief

2017-2018

Menu & Wijnen juni 2018

  • Tapas Amuse
  • Kalfsvlees Saltimbocca 'klassieker'
  • Komkommersoep
  • Moskovische Eend
  • Lasagne van Aardbeien
  • Iets met Aardbeien


Menu & Wijnen mei 2018 

Alle gerechten van dit menu zijn 'klassiekers'

  • Amuse: Kerrieroom met garnalen en espuma van asperges
  • Voorgerecht: Asperges met champignons, truffelsaus en crumble van hazelnoot
  • Soep: Aspergesoepje met een tomatentouch en een basilicumcracker
  • Tussengerecht: Gerookte paling met stroop, aspergepuree met kervel en uitgebakken spek
  • Sorbet: Ananas sorbet metselderij-citroen pesto 
  • Hoofdgerecht: Asperges op Limburgse wijze met een Brabants tintje
  • Dessert: Limoen bavarois met een tuile van vers fruit
  • Menu van april 2018

    Menu & Wijnen (pdf)

    • 3 Amuses: Gazpacho Espuma, Krokante Eidooier, Canapé met Bugs op Eendenmousse
    • Viskroketje met Schuim van Kokkels
    • Pastinaakdumplings in Groentenbouillon
    • Filet Van Livar, Salsa Verde, Knoflookzalf en Broccoli met Beurre Noisette
    • Chocoladegebak met Pastinaakijs en Limoen
    • Dessert Amuse: Île Flottante [Klassieker]

    Menu van maart 2018

    Menu & Wijnen

    • Gemarineerde coquilles met venkel en avocado, De Lindenhof**
    • Lichtgerookte witlof met kreeft, saus van ham/kaas en witlof battons, De Bokkedoorns**
    • Klassieker: Gado gado met pindasaus en kroepoek, Treeswijkhoeve**
    • Reerug met Alkmaarse parelgort en crumble van paddo’s en bruine basterd suiker, De Burgemeester*
    • Champagnemousse in cacaogelei, karamel crumble, karamelmousse, zoethout walnootjes en blauwe bessengelei, De Burgemeester*

    Menu van februari 2018

    Menu & Wijnen [pdf]

    • Escargots met Sobrassado
    • Bieten-Vijgen Compôte met Eendenlever
    • Soupe aux Truffes Élysée (een eerbetoon aan Paul Bocuse)
    • Skreifilet op Spinazie met Saffraansaus en Scampi
    • Sorbet van Appel met Calvados
    • Biefstuk Stroganoff, Haricots Verts en Pommes Duchesse (SCG-klassieker)
    • Driekleurige ‘Mousse au Chocolat’

    Menu van januari 2018

    Menu Wijnen [pdf]

  • Waldorfstick
  • Cassavekooltjes met Rode Biet & Gele-Bietenjus
  • Vitello Tonato (klassieker)
  • Tamme Duif met Studentenhaver (René Tichelaar)
  • Zwarte-Truffelmacarons met Cranberrysaus & Bramen
  • Fried Ice

  • Menu december (kerst) 2017

    Menu & Wijnen [pdf]

    • Amuse: Coquille met Gekonfijte Appel
    • Oester met Spek en Komkommer
    • Gerookte Paling met Zuurkoolbouillon en Dadels
    • Heilbot met Pata Negra en Morilles
    • Spoom 
    • Hertenbiefstuk Grand Veneur [SCG klassieker]
    • Mousse van Pandanrijst met Bramen en Yoghurtijs


    Menu november 2017

    Menu [pdf] & Wijnen [pdf]

    • Amuse: Garnalenijsje
    • Escargots op twee manieren (Klassieker, 20 jaar SCG)
    • Pata negra met puree uit de kidde, ganzenleversaus en rode bieten sorbet (de Zwetheul**)
    • Heldere paddenstoelensoep
    • Konijn op Italiaanse wijze met cannelloni van zoetzuur
    • Taartje met karnemelkschuim & cranberry’s


    Menu oktober 2017

    Menu & Wijnen 

    • Mousse van kippenlevers
    • Pakketje van zwart-witte pasta gevuld met tartaar van langoustines
    • Schol met komkommer
    • Beef Wellington met gefrituurde courgette [klassieker SCG 20 jaar]
    • Chocolade-sherrycake met hazelnoten met sherry roomijs en rozijnen en sherry-rozijnenroom

    Menu september 2017 

    Menu &  Wijnen  

  • Amuse Duo
  • Palingzalmmousse
  • Eendenborstfilet in Sinaasappelsaus [klassieker SCG 20 jaar]
  • Komkommer-appel Sorbet
  • Kalfstong in Madeirasaus 
  • Meringue-fruit Surprise

  • 2016-2017

    Menu Juni 2017 

    Menu & Wijnen

    Amuse Haring met een puntje coorenwijn
    Entree Gazpacho met olijventapenade en een topping van wit tomatenschuim
    Tussengerecht Langoustine met brandade en gepekelde bloemkool
    Tussengerecht Bramensorbet
    Hoofdgerecht Tongschar op een bedje van aardpeer-knoflookcrème en witte kool
    Nagerecht Trio van kaasamuses (geitenkaas en mozzarella)


    Menu mei 2017

    MENU & WIJNEN 

    Amuses 
    - Kaassoesjes
    - Luchtige sorbet van pomodori met gekonfijte tomaat en basilicumschuim 
    - Gerookte paling met doperwten crème 

    Voorgerecht 
    Coquilles met pata negra ham en een kruiden filo 

    Tussengerecht 
    Salade van tarbot met asperges 

    Hoofdgerecht 
    Symphony van kalf met rösti en voorjaarsgroenten

    Dessert
    Panacotta met rood fruit coulis


    Menu april 2017

    MENU & WIJNEN

    • Antipasti trio; traditionele carpaccio, glaasje tomatenjelly met mozzarellamousse en basilicumpeso met focaccia
    • Kreeftenpudding
    • Bouillabaisse van tong, venkelmousseline en makreelsabayon
    • Beef Wellington met rode wijnsaus en peultjes
    • Profiterole Royale

    Menu maart 2017

    MENU & WIJNEN

    • Visfilet omwikkeld met courgette met zeekraal, linguini en groene kruidensaus
    • Luchtige crème van eendenlever met wolk van appelstroop en loempia met appel en gekonfijte sjalot 
    • Zalm en parelhoen teriyaki met zoetzure prei, rode ui en gebakken rijst
    • Lamsrack met kruidenkorstje geserveerd met puree van aardappel, pastinaak en paarse winterpeen, geglaceerde witlof met krokantje van tempura lamsham (vrij naar Gordon Ramsey)
    • Baba met limoncello en limoenroommet rood fruit en mascarpone/vanille ijs

    Menu februari 2017
    MENU & WIJNEN

    • Amuse: Balletjes van Gebakken Sardientjes met een Prei-emulsie
    • Twee Bereidingen van Coquille en Scheermes, Papier van Koolselderij, Tweekleurenmayo en Krokantje van Chorizo
    • Kalf Américain met Mousse van Spekbokking en Zure Bomgelei
    • Rozenwaterijs met Kardemom
    • Kwartelhammetje met Aardappelsoufflé, Zalfje van Spinazie en Gebakken Calvadosappeltjes
    • Chocolademousse met Mozaïek van Fruit

    Menu januari 2017

    MENU & WIJNEN/BIEREN

    • Ceviche van Zeebaars met Tomatenjam
    • Ravioli met Ricotta en Eidooier op een Paddenstoelen-Truffelsaus
    • Vitello Tonato
    • Spoom van Appel Granite
    • Longhaas met Tarte Tatin van Groene Kool, Gorgonzola- en Pepersaus
    • Gepocheerde Peer, met Citroencrème Gevulde Sigaar en Chocoladesaus


    Menu december 2016

    MENU & WIJNEN

    • Amuse:  Sushi van zoet zure groenten; Avocadobonbon; Sushi van kalfstartaar met sjalot marmelade 
    • Voorgerecht: Rode mul met couscous in komkommer, paprika, kerriemayonaise en aardappelkoekje
    • Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel
    • Tussengerecht: Snoekbaars met gemarineerde tomaat, ravioli met tomaat en basilicum
    • Hoofdgerecht: Roodpootpatrijs met rode wijnjus, zoete aardappel, spitskool en bloedworst
    • Dessertamuse: Appelbereidingen met Bleu d’Auvergne
    • Nagerecht: Hazelnootmousse met mango-limoensorbet, mandarijn, citroencrumble, gemarineerde mandarijn en ganache


    Menu november 2016

    MENU & WIJNEN

    • Mousse van gerookte paling en venkel met tomatengelei en 
    • dille olie en crème fraîche
    • Salade van gerookte eendenborst met kastanje
    • Sorbetijs van sinaasappel en zoete puntpaprika met een topping van sinaasappelpompoenmousseline bekroond met een sinaasappel- sesamkletskop en gekonfijte sinaasappelschil 
    • Bavarois van yoghurt en pistachebavarois 
      Cocotte met crème brulée 
      Glaasje blauwe bessenmarmelade

    Menu oktober 2016

    MENU & WIJNEN

    • Kabeljauw met snert en mierikswortelparels
    • Gemarineerde komkommer gevuld met mousse en salade van zalm
    • Mosselen op aardappelcrêpes met aspergesalade, croutons en bloemkoolschaafsel
    • Gevulde konijnenrug met Parmaham
    • Dessertamuse Pannacotta met mangosaus
    • Gepocheerde wijnperzik met eigen siroop en roomijs van witte chocolade en steranijs met een karamelhekje 

    Menu september 2016

    MENU & WIJNEN

    • Lauwwarme Salade van Gerookte Eendenborst
    • Romige Kervelsoep met Zwezerik
    • Zalmmootje in een aardappeljasje
    • Sorbet van honing en lavendel
    • Lamszadel met venkel, tomaat en saus van steranijs
    • Geitenkaasbeignets

    2015-2016

    Menu Juni 2016

    Menu  Wijnkaart

    • Gerookte eendenborst met mango, krokantje van eend en mangopuree
    • Kaassoufflés
    • Komkommersoep
    • Geglazuurde varkensribbetjes met malbecsaus,  gefrituurde maniok en zwart rijst
    • Zomerkoninkjestaartje met spekjes, gelei van szechuan peper bombe van citroen en aardbei


    Menu mei 2016

    MENU   WIJNKAART

    “Aspergemenu"

    • ‘Asperge à la Frikandel Speciaal’ van restaurant Parkheuvel
    • Aspergelasagne met hollandaisesaus ( Een gerecht van onze zustervereniging in Amsterdam, geserveerd op de ledenvergadering van CCN, april 2014)
    • Aspergebouillon met Tomaten Touch
    • Gepocheerde Tarbot met Asperges, Kaviaar en Zilte Plantjes in een Anijssausje
    • Asperge-ijs met Tomatenconfiture

    MENU APRIL 2016

    Menu  Wijnkaart

    “Een Italiaanse voorjaars avond"

    • Carpaccio di scampi reali con majonaise di rucola 
      [Carpaccio van Nieroogkreeftjes met Rucolamayonaise]
    • Bacini di cozze con fiora di zucca
      [Met mosselen gevulde courgettebloemen]
    • Risotto alle vongole
      [Schelpdieren risotto]
    • Trancio di merluzzo con lenticchie
      [Kabeljauw met linzen]
    • Agnello primaverile alla griglia con peperonata e melanzane
      [Gegrild lamsvlees met paprika-auberginepuree]
    • Souffle di riso carnaroli al limone
      [Soufflé van carnarolirijst en citroen]

    MENU MAART 2016

    MENU  Wijnkaart

    • Wassabistamppotje
    • Langoustine bouillon met wakamé en doperwtjes 
    • Komkommer met pickles met een gel van passievrucht en gepofte quinoa
    • In olie gegaarde diamanthaas met ‘pot au feu’ groente
    • Chocoladetraan met frambozencouli

    MENU FEBRUARI 2016
    MENU  Wijnkaart

    • Jajan bantal       
    • Scheermes met gebraiseerde maïs
    • Wildfond met zongedroogde tomatenvlecht
    • Ceviche van zeebaars en quinoa met knoflook, zuurdesem croutons en citrusmayonaise
    • Gefülltes filet vom schwein mit schwartzbier sabayon und senfkartoffeln
    • Tiramisu met zoethoutijs (Giorgio Locatelli)

    MENU JANUARI 2016
    MENU  Wijnkaart

    • Coquille met gepocheerde oester en schuim van Gin-Tonic
    • Bospaddenstoelensoep met opgeschuimde melk
    • Avocado met Baharat crème en blauwe kaas
    • Gebakken Kabeljauw met black venus rijst
    • Gebakken duif met crunch van aardappel en spekjes en  geconfijt duivenpootje
    • Gemberbierijs met mousse van 5-spices en citrusfruit


    meer...

    Ieder 'Menu' en iedere 'Wijnkaart' linkt naar een pdf-bestand in Google Drive.  

    DECEMBER 2015
    MENU  WIJNKAART

    • Mousse van avocado met langoustinecrème en zalmeitjes
    • Crème van selderij met blauwe schimmelkaas
    • Melange van tuinlekkernijen in een bladerdeegrolletje op een bedje van sjalottencrème
    • Scholfilet met een crème van snoekbaars in zuringsaus en tagliatelle
    • Citroensorbet met Marc d´Alsace de Gewürtztraminer
    • Haascannelloni in een spiegeltje wildsaus met een pompoenkoekje en veenbessenjam
    • Peertje, gestoofd in witbier met chocolade sorbet en sesamkletskop

    NOVEMBER 2015
    MENU WIJNKAART

    • Krab souffle
    • Coquilles St Jacques met boleten en laurierschuim
    • Noordzee tong gegaard in gerookte boter
    • Gebakken wilde eendenborst met grapefruit en portsaus
    • Gevuld appeltje met marsepein en citroen roomijs

    OKTOBER 2015
    MENU  WIJNKAART

    • Tartaar met dragoncrème en jeneverbes
    • Rode Patrijs met Gevulde Uien
    • Gazpacho met zeevruchtenspiesje
    • Kalfszwezerik met knolselderij
    • Koffiesorbet met Haagse Hopjeschips en Mascarponecrème

    SEPTEMBER 2015
    MENU  WIJNKAART

    • Mosselen met Noordzee-krab, knoflookcrème, mosselchips, sjalotten en lamsoren
    • Sliptong met eendenlever en zoete sjalot
    • Reebout met cantharellen en een kruidengnocchi
    • Bitterkoekjespudding met perzikenijs

    SEIZOEN 2014-2015

    JUNI 2015
    MENU  WIJNKAART

    • Hapje van gerookte forel
    • Asperge risotto met coquilles en kaas
    • Langoustines met tapenade van kaviaar
    • Gekonfijte zalm met asperge crème en gekonfijte eierdooiers
    • Kip met morieljes en vin jaune
    • Lamszadel en ribstuk met eigen zwezerik, romige flageolets en meiknolletjes
    • Framboosjes met witte chocolade mousse en framboossorbet

    MEI 2015
    MENU  WIJNKAART

    • Veldboeket van Zalm en Asperges
    • Aardappeltaartje
    • Inktvisjes in Kao Soi Noedelsoep
    • Lamsrack voor de Durfal
    • Citroen-Kurkuma Macaron en Citroensyllabub

    APRIL 2015
    MENU  WIJNKAART 

    • Tempura van Kuruma-Garnalen met Pittige Romige Saus (Nobu)
    • Carpaccio van Coquilles Saint-Jacques op een Mousseline van Wortel en Mango
    • Gazpacho met Schuim van Gegrilleerd Paprika, Gebakken Sardientjes met Persillade
    • Eend met Venkelpuree en Gekonfijte Aardappel
    • Chocolade Souffle Cakes, met Frambozen Sorbet  en XO Sabayon

    MAART 2015
    MENU WIJNKAART

    •  Knoflook peterselie soepje met slakjes
    •  Skrei rug op bloemkoolrisotto en kerrieboterjus
    •  Pot au feu van piepkuiken
    •  Lamsrug in filodeeg met voorjaarsgroenten en witte bonenpuree
    •  Omgekeerde “Dame blanche” met amandeltuille

    FEBRUARI 2015
    MENU  WIJNKAART

    • Amuse : Mousse van gerookte makreel met rode biet
    • Terrine van Kalf, met krab cannelloni, kalfstartaar en appelschuim
    • Roodbaars met salade van couscous
    • Reenootjes met zalf van girolles  en sausje met citroengras
    • Fruitterrine met yoghurt-basilicum ijs

    JANUARI 2015 
    MENU  WIJNKAART

    • Voorgerecht Loempia van zuurkool en rivierkreeftjes
    • Tussengerecht Kwartelcappuccino met paddenstoelen
    • Hoofdgerecht Konijnenrug verpakt in Iberico-buikspek met bundelzwammen en marjoleingnocchi
    • Nagerecht Panna Cotta, amandeltaart en sabayon

    DECEMBER 2014
    MENU   WIJNKAART

     “EEN ODE AAN ESCOFFIER”

    • Canapés - Medaillon d’anchois - Concombres a la Danoise
    • Harengs a la Dieppoise
    • Bisque de crevettes
    • Turbot a la St Malo
    • Selle de chevreuil Grand Veneur
    • Oranges en surprise

    NOVEMBER 2014
    MENU  WIJNKAART

    • Amuse van luchtige sorbet met kokosschuim
    • Hoender met een eendenleverbonbon en mini mais+
    • Gebakken Dorade met venusschelpen in romige bloemkoolsoep
    • Dry aged rund met aardappel-bietkroket en rode wijnsaus
    • Panna Cotta met Vadouvan kruiden,gemarineerde aardbeien en koude bouillon van Rose cremant

    OKTOBER 2014
    MENU   WIJNKAART

    • Drie zalmpjes op het droge
    • Zeeduivel op sjalottenpuree en gekarameliseerde mandarijnen
    • Met ossenstaart gevulde pijlinktvis, geroosterde kastanjepaddenstoelen en artisjokpuree 
    • Drie nectarines op de maan 

    SEPTEMBER 2014
    MENU   WIJNKAART

    • Amuse: Salade Van Gerookte Paling, Wortel en Mierikswortelcrème
    • Ravioli met Wijngaardslakken, Knoflookschuim en Croutons met Olijventapenade
    • Elektrische Sinaasappelpartjes
    • Limousinkalf met Kruidenkorst en Krokante Zwezerik
    • Frambozenpoffertjes met Frambozenboter en Crème Fraîche-Ijs

    SEIZOEN 2013-2014

    JUNI 2014
    MENU  WIJNKAART

    • Amuse: Garnalen Met Pittige Fruitsalsa
    • Tussengerechten: 
      • Gebakken Pakketje van Parmezaanse Kaas en Groene Asperge Vergezeld van een Tomatendip
      • Kiprolletjes in Sesam met Groenteslierten in Tomatengelei
    • Hoofdgerecht: Ravioli van Oosterscheldekreeft met Champignonsaus
    • Dessert: Fraisier van Rabarbermousse

    APRIL 2014
    MENU  WIJNKAART 

    • Rolletjes van zalm en rettich met venkelcrème en spicy-lime emulsie
    • Waterzooi van verse vis en rivierkreeftjes
    • Asperges met twee sauzen en kwartelei
    • Appelspoom met calvados
    • Kalfswang in Madeirasaus,
    • Hertoginnenaardappelen en peultjes met wortelen
    • Paasparfait-taartjes met advocaat

    MAART 2014
    MENU  WIJNKAART

    • Amuse: oosterse shot met tempura van scamp
    • Amuse: toong tongh met lamsgehakt en krab
    • Knapperige Soft Shell Krab op Paksoi met Tapioca Parels
    • Oriëntaals groentesoepje
    • Tamme Eendenborst Peking-Style met Gemarineerde Paddenstoelen, Sherry Sabayon, Frambozen en Bietjes
    • Fiadoe met kriekenbierijs 

     FEBRUARI 2014
     MENU  WIJNKAART

    • Jacobs mossel met een crème van postelein, een bonbon van polderhoen en een espuma van Parmezaan
    • Jonge gerookte bietjes met kleine uitjes, hartige citrus marmelade en dragonsaus
    • Gevuld zeebaars filet met Marokkaanse couscous en tomatenschuim verfijnd met karwij
    • Kalfstournedos met truffeljus, pesto van tomaat en rucola
    • Kaastaartje met munsterkaas gepocheerde vijgen en peer, opgediend met siroop

     JANUARI 2014
     MENU   WIJNKAART

    • Gefrituurd kwartelei, zwezerik en gerookte bloemkool
    • Tartaar van St-Jacobsvruchten
    • Ravioli van zeewolf met een mousse van avocado en beurre blanc met basilicum
    • Sorbet van champagne
    • Fazant filet met zuurkool en calvados saus
    • Chocoladetaartje met amarena kersen, amarena-ijs en vanillecrème

    DECEMBER 2013

     MENU   WIJNKAART

    • Lapsang Souchong Dim Sum
    • Tarbot in lardo met topinamboer & truffel
    • Kalfstartaar met Hollandse garnalen op zoetzure groenten
    • Tournedos van hazenrug op een bedje van knolselderijpuree, vergezeld met koriander-crèmesaus en een crème brûlée van eendenlever
    • Pandan cake met kokosijs

     NOVEMBER 2013 
     MENU  WIJNKAART

    • Kipfilet a la gamba
    • Aardappelsalade met een gegrilde coquille
    • Luchtige sorbet van rode biet met Stellendamse garnalen,
    • zeekraal en chioggiabiet
    • Gegrilde tarbot met cantharellen saus
    • Wilde eendenfilet met frambozensaus het pootje confit
    • Lauwwarme geitenkaas met sherry
    • Palecsinta (Een oud Hongaars dessert)

    OKTOBER 2013
    MENU  WIJNKAART

    • Garnalenkroketje met gefrituurde peterselie
    • Driewerf sushi
    • Salade van gerookte zalm met witte chocoladedressing
    • Konijn met basilicumsaus
    • Groentedessert met sorbet van muntyoghurt
    SEPTEMBER 2013
      menu   wijnkaart
    • Gemarineerde Jakobsschelpen met Gedroogde Livar Ham, Anna Kaviaar en Marshmallow van Komkommer, Gel van Yuzu, Salty Fingers en Cornabria Blossom
    • Frisse Zomerse Kreeft met Artisjokken
    • Tomatensorbet met Mint
    • Zeeduivel in Ras Al Hanout met Gepofte Paprika, Gefrituurde Rode Ui en Marokkaanse Vissaus
    • Taartje van Bladerdeeg en Appelcompote met een Vanillecrème Anglaise